2010. július 26., hétfő

Ne barátok Több házimunka Mint Husbands


Nős férfiak kevesebb házimunkát, mint élő-ban barátok, talál egy nemzetközi felmérés.

De a házas nők többet házimunkákat, mint élő-ban társaik.

â € œMarriage mint intézmény úgy tűnik, hogy a traditionalizing hatása couplesâ € "akár párok, akik a nők és férfiak közötti egyenlő, â € mondta társ-kutató Shannon Davis, a szociológus a George Mason Egyetem Virginia.

Dinamika megértésében a párok, akik együtt élnek, de nem házasok vált egyre fontosabbá együttélés világszerte növekszik. Több mint 5 millió háztartásban élő élettársa (több mint 10 millió személy) jelenleg nem létezik az Egyesült Államokban szerint a 2006-os jelentése szerint az Egyesült Államok Népszámlálási Hivatala.

"Igen," csak nem házimunka

A tudósok elemezték felmérések gyűjtött 2002-ben 28 nemzet, a válaszadók 17636 (8119 férfi és 9517 nő) részeként Család és változó nemi szerepek III felmérés. Az összes válaszadó vagy házas vagy élettársi egy más jelentős.

Összességében, megtalálták a férfiak költött körülbelül 9 óra heti házimunkát, mint a nők, akik több mint 20 órát hetente.

"Még mindig a nemi norma, mivel a nők többet házimunkát, mint a férfiak, függetlenül a szakszervezeti típusú," mondta a tanulmány csapat tagja Jennifer Gerteisen Marks, aki dolgozik egy doktori oklevelet Észak-Karolinai Állami Egyetem.

Függetlenül attól, hogy a párok relatív keresetek vagy munkaidő, együtt élő férfiak többet jelentett, mint a háztartási óra volt a házas társaik, míg az ellenkezője igaz a nők, a feleség felvette volna a seprűt gyakrabban, mint az élő-ban barátnője.

Egyenlő partnerek

Más tényezők is alkalmazható. Emberek, akik raked több jövedelem, mint a partner nem kevesebb óra házimunka, mint a férfiak alacsonyabb a relatív bevételek. "Azok a háztartásban nagyobb források fellendítő ezeket az erőforrásokat alku a kiutat a házimunka," írják a szerzők a szeptemberi számában a Journal of Family kérdések.

Párok, akik nézett férfiak és nők közötti egyenlő volt, nagyobb valószínűséggel klassz fel házimunkát is. De még az "egyenlőbb a háztartások," nős férfiak még hozzájárult kevesebb házimunkát, mint volt a feleségük.

"Ez összhangban van korábbi kutatás, amely kimutatta, hogy a szerepek a feleségek és férjek nagyon erős," mondta a LiveScience-Marks. "Egy együttélő kapcsolatban nincs olyan nagy az előírt társadalmi normák, amelyek lecsapódása a dolgokat, mint a házimunkát."