2010. július 28., szerda

Fájdalomcsillapítók kötött kockázata merevedési zavar


Tekintet nélkül az oka, hogy azokat, fájdalomcsillapítókat minősül a nem-szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID) nyilvánvalóan növeli a valószínűségét, hogy a középkorú és idősebb férfiak dolgoz merevedés nehézségei, állítja egy új jelentés.

NSAID-ok közé tartozik számos széles körben alkalmazott gyógyszerek, mint az ibuprofen vagy a naproxen.

Annak kiderítéséhez, ha egy adott gyógyszer okoz merevedési zavar, nehéz rendet a hatását a kábítószer azoktól a betegségek, amelyek esetében a kábítószer-veszik, Dr. R. Shiri és kollégái figyelmét a Journal of Urológiai.

Korábbi jelentések kapcsolódó arthritis a merevedési zavar, hanem az, hogy NSAID-ok, amelyeket gyakran használnak kezelésére ízületi gyulladás okozott merevedési zavar nem világos.

"Ismereteink szerint nincsenek a korábbi tanulmányok előfordulása merevedési zavar kapcsolatos NSAID használata, azaz a tanulmányok felhasználását NSAID előtt feljegyzett előfordulása merevedési zavar," Shiri csapata, a University of Tampere Finnország, pont ki.

Tanulmányi érintett 1126 ember, 50 és 70 éves kor, nem merevedési zavar 1994-ben, amikor elvégezte a kérdőív is, többek között, kérdéseket merevedési funkciót és gyógyszerek használata. A kérdőív ezután újra beadott öt évvel később.

A vizsgálók megállapították, hogy a merevedési zavar mértéke 93 eset / 1000 fő / év között NSAID felhasználók képest mindössze 35 esetben között nonusers.

Arthritis volt a leggyakoribb oka az NSAID-használat, valamint a férfiak arthritis megfelelő mértékű merevedési zavarok voltak 97 és 52 1000 személy-év.

Bármely oknál fogva vitték, nem szteroid gyulladásgátlók nagyjából megduplázódott a kockázata merevedési zavar, mint a nem-használat. Jelenléte nélkül arthritis NSAID használatának fokozott kockázata építés nehézség csupán 30 százalékkal, a kutatók magyarázatot, és így arra a következtetésre, hogy a NSAID-ok jórészt lehet hibáztatni a kapcsolatot ízületi gyulladás és a merevedési zavar.

FORRÁS: Journal of Urology, 2006.

4 ?? ??? ??? ?????