2010. október 30., szombat

Miért Ismerkedés nehéz New York


A vendég blogger és a PT gyakornok Jen Kim panaszkodik a nehézségeket a randi New Yorkban. Nem csoda, hogy nehezére esik. 1966 óta, ez volt matematikailag bizonyított, hogy randi New York-ban nehéz ...

Az ő 1966 című "felismerve a legnagyobb a Sequence" közzé a Journal of the American Statisztikai Társaság, John P. Gilbert és Frederick Mosteller kínál megoldást a problémára az úgynevezett "szépségverseny probléma." Így Gilbert és Mosteller le a problémát.

Tegyük fel, hogy a srác, hogy van egy dátum választása az egyik n láthatatlan és ismeretlen lány, és tegyük fel kívánja kiválasztani a legszebb. A lányok be neki, hogy egyszerre csak egy véletlenszerű sorrendben, és meg kell választani, vagy elutasítja a lány, amikor megjelenik. Egyszer úgy dönt, ő látja a többi, és ő is csalódott, ha az ő napja nem a legszebb. Hogy tud maximálisan a valószínűsége választás a legszebb a sok?

Persze, tudjuk, most már, hogy minden emlős faj, beleértve az embereket, ez nem a fiú, aki nem a választott, de a lány (mint Jen). De a matematikai probléma továbbra is pontosan ugyanaz, ha csere "fiú" és a "lány" a fenti idézet, és hívja meg a "verseny erőforrás probléma" vagy "A (szekvenciális) Bachelorette."

A papír, Gilbert és Mosteller bizonyítani (igen, ez matematika, nem tudomány, így nem lehet abszolút bizonyíték), hogy az optimális stratégia az, hogy elutasítja az első 37%-át a jelöltek, majd jelölje ki az első jelölt, aki a jobb mint bármely korábbi tagjelölt. Gilbert és Mosteller bizonyítja, hogy, ha követi ezt a stratégiát, akkor válassza ki a legjobb az összes lehetséges jelöltek átlagosan mintegy 37%-át az időt. Azt gondolhatja, hogy 37% esély nem túl jó, de nincs más stratégiákat, amelyek segítségével folyamatosan nyomon, amelyek az átlagosan magasabb valószínűséggel választotta a legjobb az összes jelöltet. Szóval ez az optimális stratégia maximális minőségben a választott társ.

Most a probléma Jen és millió más egyedülálló nők New York-ban válik egyértelművé. Ha él, Ames, IA, akkor számíthat arra, hogy megfeleljen, mondjuk, 10 férfi - 10 potenciális férjét - az életedben. Ebben az esetben az optimális stratégia megköveteli, hogy utasítsák el az első négy ember (nem számít, ki és milyen jók), majd feleségül az első ember, aki jobb, mint bármelyik az is, hogy van-án kelt előtt. Ha New Yorkban él (vagy Londonba), akkor számíthat arra, hogy megfeleljen, mondjuk, 1000 férfi. Most a matematikailag igazolt optimális stratégia megköveteli, hogy utasítsák el az első 369 férfi (mint n tart a végtelenhez, a pontos számot, hogy elutasítja lesz n / e) és feleségül veszi az első ember, aki jobb, mint bármelyik több száz férfi, akik előbb érkeztek.

Ne feledje, hogy eldöntsék, ki az első ember, aki jobb, mint az összes közül, akik előbb érkeztek, van, hogy értékelje az Ön egyes időpontok nagyon óvatosan. Ez nem olyan, mint ha csak tedd le a hívásokat, illetve törölje az e-mail üzeneteket az első 37%-a kérők. Hogy tényleg kell menni az időpontok, és beszélgetni velük és értékelik jók (bár tudod, hogy automatikusan visszautasítja az első 369 férfi). Így kell menni, legalább 369 különböző időpontokban New Yorkban, mielőtt még kezdődik, hogy fontolja meg minden egyes tagjelölt komolyan a házasságra.

Ez az, amiért társkereső New York-ban sokkal nehezebb, fárasztó, és időigényes, mint a társkereső Ames.

Most kapcsolási fogaskerekek a matematikából az evolúciós pszichológia, tekintettel arra, hogy ez a stratégia matematikailag bizonyítottan optimális, a logikája a természetes szelekció szerint, hosszú távon az emberi evolúció, a nők végül kiválasztásra, hogy alkalmazza ezt a stratégiát, anélkül, hogy tudatosan tisztában van a matematika mögött. Nők, akik elfogadják a "Elutasít az első 37%, és válassza ki a következő legjobb" stratégia érik el a nagyobb reprodukciós siker átlagosan, mint a nők, akik elfogadják a "Marry az első találok," vagy "Elutasít az első 5%-os, és válassza A második legjobb "vagy" Elutasít az első 90%, és válassza ki a következő legjobb "vagy bármely más potenciális stratégia. Öntudatlanul, minden nő kellett volna a kialakult pszichológiai mechanizmus, hogy utasítsák el az első 37%-a teljes becsült száma az élettartam lehetséges cimborák, és válassza ki a következő legjobb jelöltet.

Bár gyakran nehéz megbecsülni a pontos számát élettartam lehetséges cimborák, hogy egy nő találkoznak az életében, akkor nyugodtan feltételezhetjük, hogy ő lesz találkozás sokkal több egy nagy metropolisz, mint egy kisvárosban. Ez tehát miért a nők még mindig az egyetlen hosszabb és feleségül később New Yorkban, mint az Ames, és általában, miért a nők a városi területeken (a nagyobb számú potenciális társ) továbbra is egységes és feleségül később, mint a nőknek a vidéki területeken (a kisebb számú potenciális cimborák).