2010. június 17., csütörtök

Mesterséges spermát Létrehozva


A tudósok reményei emelt véget a férfi meddőség után a termelő egerek segítségével mesterséges spermát. MESTERSÉGES spermát használtak volna létre élő állatok először, abban a kísérletben, hogy ígéretet véget a férfi terméketlenség.

A tudósok már megtermékenyített egér tojás spermium nőtt embrionális őssejtek (ES) sejtek előállítása hét kölykök, amely igazolja, hogy működik a reproduktív sejtek a laboratóriumban. A születés szolgáltatja a legerősebb bizonyítékot még, hogy lehet majd esetleg használni őssejtek kezelésére terméketlen férfiak, akik tudják, hogy nem spermium saját.

Más kísérletek azt sugallták, hogy a mesterséges tojásokat lehet készíteni a női embriók, figyelemfelkeltő hasonló reméli, meddő nők, ha nem született utód. Hosszabb távon, akkor lehet előállítani sperma női őssejtek, és a tojásokat a hím is, amely lehetővé teszi a homoszexuális pároknak, hogy gyermeket, hogy viselik a gének a két szülő. Elméletileg, egy személy is lehet biztosítani mind az ikrát és spermát létrehozásához szükséges egy embrió.

Létrehozása â € œmale eggsâ € és â € œfemale spermâ €, azonban nagyon nehéz technikai akadályok, mint embriók szükséges genetikai anyagot egyszerre anya és apa fejlesztése érdekében általában.

Közvetlenül annak javára a kutatást mélyebb megértése, hogyan érett spermiumok jönnek létre, javítva kezelések a férfi terméketlenség. Egy ígéretes elképzelés az, hogy távolítsa el szövet a herék, a kultúra éretlen spermiumok a laboratóriumban, majd transzfer vissza a betegnek.

Tovább a jövőben, akkor válhat lehetővé, hogy a klón embriók szállítására termékenység patientsâ € ™ gének, amelyek lehetnek nőtte ki magát mesterséges sperma, vagy tojást, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy saját genetikai gyerekek.

Még akkor is, ha a klónozás bizonyítja megoldható, a technológia megoldja a hiány adományozott spermát és a tojás.

A tanulmány, amelyet tegnap megjelent a lapban Fejlődési Cell, vezette Karim Nayernia, aki nemrég csatlakozott a Newcastle-Durham Intézet Őssejt Biológiai és regeneratív orvoslás származó Georg-August Egyetem GÃ ¶ ttingen, Németország.

Csapata az első teremtett férfi egér embriókat, amelyek engedélyt kaptak, hogy dolgozzanak, néhány napig, amíg nem lett a kis golyókat a sejtek ismert blastocysts. Ezután azonosították spermiogoniális őssejtek (SSCs), ami tovább alkotnak sperma, és eltávolították őket a kultúra. Azok, akik alakult sperma szedték ki, és befecskendezni egér tojás, az embriók elhelyezett wombs a béranyaság.

Trágyázás nagyon hatékony: több száz tojást is beadott, de csak 50 fejlett egészen két sejt embriók, és csak hét került sor a kifejezést. Az egyik a kölykök meghalt csecsemő és mindenki meghalt öt hónapon belül, szemben a szokásos élettartama körülbelül két év.

Azonban a mérsékelt sikere is bizonyítja azt az elvet, hogy vezethet élveszületésre.

â € œThis probléma leszünk kénytelenek megoldani, mielőtt az emberi kísérletek, de ez egy nagyon fontos eredménye a biológiai szempontból, â € Nayernia professzor mondta. â € œWe egy modellt tanulmányozzák az élet begins.â €

A csapat a University of Sheffield már megállapította, hogy ez lehetséges-hoz növekszik az emberi sperma ES sejtek, de nem történtek kísérletek arra, hogy használja ezeket megtermékenyítő tojást. Mások Amerikában és Japánban is azt mutatják, hogy az egér tojásokat lehet készíteni őssejtek és a megtermékenyített, de nem kölyök született.

A Times

Receptpligtig For Love