2012. május 28., hétfő

The Secret Science of Love at First Bájt


Amy Robach és Deborah Camiel

Online társkereső oldalak hirdet úttörő technológia és a kifinomult képleteket és a state-of-the-art programozási, hogy segítsen megtalálni az igazi lelki társ.

De vajon működik?

Bár a technológia megtalálható a saját mérkőzés a nő az internet, az ötlet már jó fél évszázada. 1965-ben egy pár a Michigani Egyetem undergrads egymásra talált a segítségével egy kezdetleges számítógépes társkereső program.

Mina Rosenbloom Jo volt fiatalabb nála évben, amikor ő és Michael Linver, csak elismerte, hogy orvosi egyetemre, lett számítógép társkereső digitális Ádám és Éva. Ő nem sok hittel, hogy ez működik. Ő jött át egy őrült hirdetést egy társkereső szolgáltatást használó számítógépek. Kölcsönös hajlandóság egy esélyt fizetett ki.

Négy és fél évtizeddel azután, hogy őket beakadt egy IBM mainframe, Michael és Mina Jo Linver még mindig házasok.

"Ez volt a kezdete, amit kiderült, hogy hihetetlen kapcsolat az egész életemben," mondta.

Ez volt a kezdete egy iparág célja, hogy kihasználják a piac: millió kislemez lelkes - vagy kétségbeesetten -, hogy megtalálják a mérkőzés. Lyukkártya és a személyes hirdetések engedett az első online társkereső oldalak, elindult a 90-es évek közepén. 2001-iparban a bevételek mindössze $ 40 millió. Ma már közeledünk $ 2000000000.

A mintegy 1500 oldalak állítva meg tudjanak felelni a személyiség típusát, a gének - még az arc szerkezete - a potenciális társak, nincs touts cég a "siker titka", mint eHarmony, amely tulajdonosa 15 százalékkal a piac.

A cég szerint a cél az, hogy segítsen megtalálni valakit - mint te.

Hasonlóság van a dolog, amely lehetővé teszi a párok jobban megértsék egymást, mondta Gian Gonzaga, a cég vezető kutatója, aki Ph.D. A pszichológia a UC Berkeley-ben. "Azt szeretném mondani, hogy az ellentétek vonzzák majd később támadnak."

Házasság-és egyenes gondolkodású, fűzős

Az eHarmony, Gonzaga mondta összpontosít vonzó a házasság látókörű és az egyenes fűzős.

"Mindig is összpontosító, hosszú távú kapcsolatok," mondta. "Ez úgy érzi, nagyon unhip és nagyon szögletes. De tényleg, mikor jön le, hogy azt, mi vágy, hogy talál valakit, hogy kapcsolatba, hogy megtaláljuk a hosszú távú kapcsolat egy nagyon mély része a lélek. "

Jóval azelőtt, hogy a beszélgetés fordul házasságról, a megállapítás az online mérkőzés kerül elkötelezettség. Előfizetők töltse ki a kompatibilitást felmérés több száz kérdések és fizet, mint 60 dollár havonta. Az eredmények szerint eHarmony állításainak, feltűnőek.

"Átlagosan 542 ember egy nap után megnősült ülésén eHarmony," mondta Gonzaga. "Ez körülbelül 5 százaléka az ifjú pár a lakosság. Majdnem 100.000 párok egy év alatt. "

Ezek a számok nehéz alátámasztani. De ezek közé Steve Caplette, akit legyőzni az izgalomtól a napon, amikor férjhez Sally Petruzello. A maga részéről, hogy szerelem volt első kattintásra.

"Ő volt az első meccs," mondta. "Azt szoktam kelni hét ember, és ő volt az első szó, hogy én megnyílt."

Többek között kompatibilis tulajdonságok, eHarmony úgy találta, hogy Steve és Sally is általában inkább befelé forduló, erős düh vezetői képességek, és egyfajta romantika. eHarmony-algoritmust dolgozott Steve és Sally. De ez nem teljesen világos, hogy ez a fajta siker jellemző.

"Azt hiszem, elmondhatjuk, hogy tudunk egy kicsit, de akkor valószínűleg nem ismeri eléggé, hogy van egy algoritmus, amit szerintem igazán jó," mondta Dan Ariely, a pszichológia professzora és a viselkedés-gazdaságtan a Duke Egyetemen. "Ha megnézzük demográfiailag nem úgy néz ki, mint ők megnő a házasságot.

Ariely megkérdőjelezi, hogy algoritmusokat használnak az online társkereső oldalak ténylegesen dolgoznak. Ő kutatást indított egy mélységesen személyes természetének megértéséhez, az emberi vonzalmat. Tinédzser korának utolsó éveiben, őt kórházba három évig a rossz égési sérülést ahogy meggyógyult, ő aggódott, hogy az értéket a piacon randi estek.

"Tudtam, hogy helyet a társadalmi hierarchiában mielõtt égett," mondta. "Tudtam, ahol a lányok eddig is velem elvileg, és melyek nem. És elkezdtem gondolkodni hol fér el, hol fér el most?

Ariely végül illeszkednek, mint egy szakértő az emberi viselkedésre. Tanult több ezer online interakciók vizsgálata a piaci érték - mi tesz minket vonzóvá online. A férfiak, a kutatás azt mutatja, a magasság és a fizetés kulcsfontosságú. Ariely azt mondta, hogy egy 5 láb 9 hüvelyk magas ember, mint ő maga lenne szükség egy újabb $ 40.000 egy évben az éves jövedelme, hogy tartsa ugyanazt a vonzerőt, mint egy másik srác, aki itt áll 5'10 ".

Az oktatás is számít - a néhány online daters.

"Több képzett férfiak inkább kívánatos," mondta Ariely. "Azoknál a nőknél, nincs értéke az oktatás számára. A nők, akik jobban képzettek nem feltétlenül kap semmilyen vonzóbbá online társkereső. "

Néhány kislemez az ötlet, hogy csökkenti romantikus vonzalom egy algoritmus tűnhet túlzottan leegyszerűsítő. Ám Ariely szerint a probléma leegyszerűsítve oldalak leírják, hogy nekünk magunknak, attribútumok segítségével könnyen kereshetővé számítógépet, de nem annyira hasznos, akik kitalálják, mi tetszik, vagy szeretni.

"Az (online) a leírás nagyon csontváz-szerű," mondta. "Mi hiánypótló túlzottan optimista módon. És akkor megy, és eléjük a kávé, van egy szakadék, amit építettek a fejedben, és aközött, amit ők valójában. És ez óriási különbség okoz csalódást. "

Ez nem tesz egy szerencsés kezdet, különösen azért, mert szerint Ariely felállítása minden egyes ilyen csésze kávé tart átlagosan 6 órás online robotolás.

"A zsarnokság a választás"

Hogy oldja meg a problémát bénító túl sok lehetőséget, amely a tudósok hívják "a zsarnokság a választás, az" online társkereső eHarmony nem engedi böngészni az adatbázisban. Hagyták, hogy a számítógépek nem a keresési és rendezési az Ön számára.

"Képzeld el, hogy bemész egy stadion, és látod, több tízezer embert, és azt mondod:" bárcsak tudnék menni egy időpontra, ma este, "mondta Joseph Essas, eHarmony technológiai vezetője. "Szóval nézd meg mindazokat több tízezer ember, mit fogsz csinálni? Ez nyomasztó. "

Ehelyett eHarmony-algoritmust doles csupán néhány mérkőzés egy előfizetőre jutó nap. Akkor te jössz. A számítógépek nem jó az érzelmek és érzések, mondta Essas. De ők nagyon jó megtalálására tű a szénakazalban.

És eHarmony azt állítja, hogy egy nagy szénaboglya -, de ez nem igazán világos, hogy milyen nagy. Egy ponton a vállalat azt állította, mintegy 40 millió regisztrált felhasználóval. Egyes iparági elemzők szerint a medence az aktív felhasználók több mint 750.000.

Százalékában daters akik megjelennek eHarmony-és más társkereső oldalakon, még csak nem is fizető tag, ami az egyik kritikus azt mondani, hogy sok felhasználó "flörtöl a semmibe." Mégis, eHarmony tesz egy sor dolgot jól szerint Dan Ariely.

"Először is, hogy van ez a kérdés millió felmérés," mondta. "Ezzel, hogy alapvetően egyfajta külön a komoly emberek a nem komoly emberek. A tetején, hogy létrehozza ezt a hitüket algoritmus. És azt mondják: "Nézd, van néhány mágikus főzet itt." "

Ez lehet egy önbeteljesítő hatása van a fogyasztókra, de még nincs meggyőződve arról, hogy az online társkereső Ariely cégek használják kemény tudomány.

"Az igazság az, hogy nagyon messze vagyunk, a tudomány részben, megértése, hogyan működik," mondta.

Néhány, a bizonyítás a pudingot. Miután 44 év házasság, három gyerek, és hat unokája van, Michael és Mina Jo Linver még mindig hálás szívvel mainframe.

"A többi már a varázs, az a fajta misztikus elemeket, amelyek vonzzák az embereket egymáshoz," mondta Michael. "És ez az, amit nem hiszem, bármelyik számítógép képes igazán. Ez csak megtörténik, vagy akár nem.


2012. május 27., vasárnap

Társkereső ígérete - és buktatók


Az Amina Khan

Online társkereső már hosszú utat annak kevésbé, mint a pozitív kapcsolata a személyes ad. De vajon tényleg egy jobb módja annak, hogy megfeleljen a bizonyos valakinek?

Bizonyos értelemben igen - és mások, talán nem, állítja egy tanulmány az online társkereső által kiadott folyóirat Psychological Science in the Public Interest.

"Romantikus kapcsolat bárhol lehet kezdeni. Amikor Ámor nyíl sztrájk, lehet, hogy a templomban vagy az iskolában, sakkozni vagy softball, keres partnert egy partin, vagy vigyáz saját üzletét a vonaton, "írják a szerzők. "De néha Ámor megy nyaralni, vagy vesz egy hosszú nap, vagy kirúg vissza egy maratoni Lifetime eredeti filmek. Ennek eredményeként az emberek mennek keresztül szakaszokon, amikor a potenciális partnerek tűnik kívánatosnak elzárva. "

Sok társkereső oldalak, mint a Match.com vagy eHarmony, kívánták előnyt élveznek véletlen valós találkozások hogy ezek foglalkoztatják a speciális "algoritmusok", amely segít az embereknek megtalálni a "mérkőzés" - gyomlálás végig az emberek, akik nem állnia az első helyen. De ez a gyakorlat esetleg nagymértékben félrevezető, sőt kontraproduktív - különösen azért, mert e képletek egyike sem esett át alapos tudományos vizsgálatot - a tanulmány szerint.

"Az azonnali hozzáférést a nagy potenciális partnerek is kierőszakolja a kiértékelő, értékelés-orientált gondolkodásmód vezet internetes daters a tárgyiasító potenciális partnerek és talán még aláássák hajlandóságát egyikük," írják a szerzők a tanulmányban által vezetett Eli Finkel a Northwestern Egyetemen. "Ez is okozhatja, hogy az emberek lusták, meggondolatlan döntések kiválasztásakor nagy tömb között a potenciális partnerekkel."

Ez emlékeztet a más munkájának Finkel, amely megállapította többek között, hogy ezek a látszólag jelentéktelen különbséget tett különbséget. A nők például menjen a férfiak tekintetét, akik távol a kamera - a kotlós, titokzatos pillantást -, míg a férfiak reagálnak a nők, akik mosolyognak a kamerába, mert kiváltja Finkel, amit az úgynevezett "férfi" nemi elfogultság-érzékelés fölött. "

De a tény, hogy ezek az oldalak nyújtanak kislemez a soha nem látott hozzáférést másoknak, akik azt is szeretnék azt jelenti, hogy a mai napig egyedülállók jóval több lehetőséget, hogy találkozzanak és tartós kötést alkotnak, mint egyébként, a szerzők rámutatnak. Ha van érdeklődés, a trükk lehet, hogy off-line dolgok a lehető leggyorsabban - mert egy face-to-face interakció egy jobb módja annak, hogy "kap egy egyértelműbbé válik a romantikus lehetőségeket."