2010. szeptember 22., szerda

Katonák feleségei is keményebb, mint a férjeik szerint


Szeptember látja kiépítési több brit csapatokat Afganisztánba, de mi a hatása a feleségek és a családok hátrahagyott? Kutatás a Gazdasági és Szociális Kutatási Tanács (ESRC) felfedezi, hogy felesége a brit katonák aktív szolgálati ellenállóbbak, majd a férjük talán képzelni.

Ezek a nők lehetnek a dissatisfactions, de a munka és a magánélet feszültségek a katonai élet ellensúlyozza a pénzügyi biztosíték által a hadsereg. Így mondják a kutatók professzor Christopher Dandeker és Claire a francia király Központ katonai egészségügyi kutatás alapján közösen Intézet Pszichiátriai és a Department of War Tanulmányok a King's College, London.

A vizsgálatban elemzése szemtől-szembe interjúk 50 hadsereg felesége körül kezdetét férjük hat hónapos iraki bevetés 2004-ben, majd azt követően ért véget, valamint az adatok a párhuzamos kutatások egészségének és jólétének A katonák. Megtalálták a feleségek, akik a Németországban, sokkal toleránsabb, mint a szolgálatot a nyomás, hogy a katonai hely rajtuk.

Több mint 80 százaléka feleségének volt büszke, hogy férje karrierjét, de a fele nem tetszett nekik, hogy a fegyveres erők. Amikor a telepítés véget ért, azonban a 88 százaléka akarta férjük, hogy maradjon a hadsereg, mert a fizetés és a nyugdíj. Ötvenegy százaléka gondolta feleség a házasság hatással volt negatív módon, hogy férje karrierjét, és 47 százaléka látta ezt a feszültséget, mint az érzelmi konfliktusok, különösen a családi stressz által okozott, hosszú távollét és a férj eltűnt fontosabb családi események.

Azonban egy idő, amikor katona volt nyugodtabb, mint a felesége volt, mielőtt a férfi elhagyta Irak számára. Feleségei voltak az érintett és az extra igények futás a hazai, de a férjek úgy vélte, a nők több mint képesek megbirkózni, és nem észlelte érinti a részükről.

Figyelembe véve azt a hatást, a telepítés a házasság, férjek, összességében is jobban foglalkoztatja, mint a feleségek. Katonák úgy vélték, hogy a családi élet fontosabb, mint a szolgáltatás karrier (89 százalék), míg a feleséget, nagyobb valószínűséggel volt hely ezek egyenjogúak (41 százalék). Amikor eljött a közép-telepítési kéthetes pihenését időszakok, feleségeik találta stresszes kelljen búcsúzni második alkalommal, míg a férj látta, hogy a törés mint létfontosságú időszak felszabadítja a stressz a katonai műveletek.

Katonák úgy érezte, hogy a feleségük jól támogatta a telepítés során egység, bár a nők inkább az informális társadalmi hálózatok, mint a puffer szemben hangsúlyozza érintett. Még így is, feleségeik voltak győződve arról, hogy fontos volt, hogy a hivatalos elérhető hálózatok a "biztosítási".

Egy kivételével valamennyi a felesége azt állította, hogy nem volt beleszólása a férjük munkahelyi kötelezettségek, de 53 százaléka elfogadta, hogy ez része volt, hogy a hadsereg. Dandeker professzor azt mondta: "A háttér, hogy mi volt a vizsgálat az egyre növekvő érdeklődés az ötlet egy egészséges egyensúlyt a munka világa és a személyes és a családi élet. Becslések, hogy a stressz a kérdéssel kapcsolatban kerülhet az Egyesült Királyság vállalkozás-ig D10 milliárd egy év.

"A hadsereg nem csak abban, hogy" kapzsi "igényeket támasztanak az alkalmazottak. Sőt, a hagyományos család is leírni, mint egy mohó intézmény igényeinek feltétlen elkötelezettség és osztatlan hűség tagjaitól." További kutatásokra van szükség, hogy fontolja meg, hogy milyen különbségek fordulhatnak elő, többek között katonai családok az Egyesült Királyságban, és a kisebb egységek gyökerező hagyományos helyőrség közösségek. "

http://www.eurekalert.org