2012. május 27., vasárnap

Társkereső ígérete - és buktatók


Az Amina Khan

Online társkereső már hosszú utat annak kevésbé, mint a pozitív kapcsolata a személyes ad. De vajon tényleg egy jobb módja annak, hogy megfeleljen a bizonyos valakinek?

Bizonyos értelemben igen - és mások, talán nem, állítja egy tanulmány az online társkereső által kiadott folyóirat Psychological Science in the Public Interest.

"Romantikus kapcsolat bárhol lehet kezdeni. Amikor Ámor nyíl sztrájk, lehet, hogy a templomban vagy az iskolában, sakkozni vagy softball, keres partnert egy partin, vagy vigyáz saját üzletét a vonaton, "írják a szerzők. "De néha Ámor megy nyaralni, vagy vesz egy hosszú nap, vagy kirúg vissza egy maratoni Lifetime eredeti filmek. Ennek eredményeként az emberek mennek keresztül szakaszokon, amikor a potenciális partnerek tűnik kívánatosnak elzárva. "

Sok társkereső oldalak, mint a Match.com vagy eHarmony, kívánták előnyt élveznek véletlen valós találkozások hogy ezek foglalkoztatják a speciális "algoritmusok", amely segít az embereknek megtalálni a "mérkőzés" - gyomlálás végig az emberek, akik nem állnia az első helyen. De ez a gyakorlat esetleg nagymértékben félrevezető, sőt kontraproduktív - különösen azért, mert e képletek egyike sem esett át alapos tudományos vizsgálatot - a tanulmány szerint.

"Az azonnali hozzáférést a nagy potenciális partnerek is kierőszakolja a kiértékelő, értékelés-orientált gondolkodásmód vezet internetes daters a tárgyiasító potenciális partnerek és talán még aláássák hajlandóságát egyikük," írják a szerzők a tanulmányban által vezetett Eli Finkel a Northwestern Egyetemen. "Ez is okozhatja, hogy az emberek lusták, meggondolatlan döntések kiválasztásakor nagy tömb között a potenciális partnerekkel."

Ez emlékeztet a más munkájának Finkel, amely megállapította többek között, hogy ezek a látszólag jelentéktelen különbséget tett különbséget. A nők például menjen a férfiak tekintetét, akik távol a kamera - a kotlós, titokzatos pillantást -, míg a férfiak reagálnak a nők, akik mosolyognak a kamerába, mert kiváltja Finkel, amit az úgynevezett "férfi" nemi elfogultság-érzékelés fölött. "

De a tény, hogy ezek az oldalak nyújtanak kislemez a soha nem látott hozzáférést másoknak, akik azt is szeretnék azt jelenti, hogy a mai napig egyedülállók jóval több lehetőséget, hogy találkozzanak és tartós kötést alkotnak, mint egyébként, a szerzők rámutatnak. Ha van érdeklődés, a trükk lehet, hogy off-line dolgok a lehető leggyorsabban - mert egy face-to-face interakció egy jobb módja annak, hogy "kap egy egyértelműbbé válik a romantikus lehetőségeket."