2011. január 29., szombat

Kínai Ismerkedés


ONLINE házasság brókerek gyakori Kínában, hanem egy új kínai weboldal virágzik elforgatásával a hagyományos házasság gondolatát a fején.

A "Házasság a Asexuals" (www.wx920.com), a webhely azt állítja, hogy az első és legnagyobb online házasságközvetítő a "aszexuális" az emberek Kínában. Azt mondja, hogy felkeltette az 7000 tag, mivel ez volt a tavalyi évben elindított.

A gyors siker szemlélteti a bővítés az internet Kínában, az egyre megengedőbb jellege kínai társadalom - és milyen módon kicsi, de egyre növekvő kisebbség az emberek erősítik távol hagyományokat, amelyek uralják a kultúra több ezer éven keresztül.

"Én találtam ki az ötlet, hogy segítsen egy barátjának, aki elvesztette a szexuális képességeit baleset után," mondta a 33 éves alapítója a site, aki dolgozik teljes munkaidőben egy információs technológiai cég, a távoli déli tartományban Guangxi.

A Kommunista Párt tagja és egy önkéntes szociális munkás, az alapító volt hajlandó azonosítani magát, csak saját internetes neve, Lin Hai, ő úgy döntött, nem mondja el a szüleinek és munkatársai a helyszínen, mert aggódnak a reakciókat.

"Az elején nem tudtam elhinni hogy sok ember egész Kínában állították össze a honlapomon," mondta Lin.

Hatvan százaléka a helyszín ügyfelei, akik nem a szex, Lin mondta. A többi "elvtársak", a kínai beceneve a homoszexuálisok, akik aláírják a kereső egy ellenkező nemű házastárs, gyakran enyhíti a társadalmi és családi nyomás. A helyszín különösen merész, mert a kultúra nagy hangsúlyt helyez a heteroszexuális házasság és a fogamzóképes. Alatt Mao elnök, egy személy "munkaegység" vagy a munkáltató gyakran járt el házasságszerző.

De a házasság Asexuals példája az, ahogy a házasság intézménye, hozzáigazítanak, főként a kínai városokban, a nyaktörő gazdasági és társadalmi fejlődés. Az úgynevezett "DINK" házasságok - áll a "dupla jövedelem, nem gyerekek" - egyre népszerűbb a fiatalok körében a városi szakemberek. Ezek a rendelkezések nem vetnek fel a szemöldökét a nyugati, de Kínában még mindig úgy tekintenek, mint radikális életmód választása.

"Nincs időm, hogy növelje a gyerekek, sőt, hogy végig a terhesség," mondta a menedzser a maga harmincas évek végén egy japán cég Sanghajban. "Inkább menteni a pénzt és időt, hogy élni boldogan a férjemmel."

Hangsúlyozva a még mindig ellentmondásos természete maga által választott, az igazgató volt hajlandó adni a nevét csak "asszony Liu".

Egy másik újítás a "házasság hétvégén", ahol a párok tudatosan élnek egymástól a hétköznapokon, hogy megőrizzék függetlenségüket.

"Van sokkal több hely szokatlan házasságot, mivel a kormány fokozatosan kivonult emberek magánéletéről 1978 után," mondta V. Zhongxin, egy szociológus, Fudan Egyetemen.

A kínai kormány nem habozik, hogy blokkolja vagy cenzúrázni dolgokat az interneten, hogy nem tetszik, de Lin azt mondta, hogy nem kapott semmilyen hivatalos kritika, vagy figyelmeztetések alatt Házasság a Asexuals.

A honlap igényesen kialakított egy pasztell árnyalatú zöld, jellemző hagyományos kínai zene és egy romantikus kép a nyugati ember és a nő a tetején a honlap.

Ez magában foglalja a megbeszélések ivartalan házasság, valamint a kapcsolatokat szakaszt, amelyen keresztül az emberek találkozhatnak egymással. Ez ingyenes, de elfogadja adományok.

"Szeretnék egy pekingi fiú, aki szókimondó, egyenes és ki kezeli a szüleim is," írta "Peking Girl" egy tipikus kiküldetés. "Én vagyok a fordító, magas és karcsú, és én keresni 2.000 és 3.500 jüan / hó."

A hangja más hozzászólásokat is tragikusabb, egy olyan országban, ahol a homoszexualitás szerepel a mentális zavarok 2001-ig, és ha továbbra is megbélyegzett sok helyen.

"A szüleim azzal fenyegetett, hogy nem látni engem, vagy akár a kettős öngyilkosság elkövetésére, ha nincs a baba hamar," mondta Mr. Wu kiküldetése.

"Sok munkatársai nézz rám, mint egy bunkó, egy tehetetlen, vagy egy beteg ember, csak azért, mert én már tíz éve házasok, és nincs gyermeke még."

A Scotsman

Természetes Medicine Store

Nettsted kamper pasienter med psykiske-helse proffer